12/13/2009

Cartoon Network Stüdyoları

Amerikan animasyon çizgi film yapım şirketidir. Turner Broadcasting System'in  bir kolu olan time Warner Media Conglomerate'nin yardımcı bir şubesidir, Cartoon Network Stüdyoları üretilenlerin merkez noktalarıdır ve gelişip artması için programlar canlandırıldı ve Cartoon Network'e bağlandı. Bazı proğramların yapımcısı Cartoon Network Stüdyoları oldu onları yayınladı, ancak sadece kısa zaman içindi, Kid's WB Cartoon Network'un kardeş kanalı oldu.
Stüdyo başladığından sonra Filmation-Hanna-Barbera Cartoon Network'e orjinal proğramlar yapmak için kendini adadı Hanna-Barbera Cartoons olarak 1994'te onunla birleşip yardımcı şube oldu, sonraki-gün dahil Hanna-Barbera öyle ki Dexter'in Laboratuvarı, Johnny Bravo, Cow and Chicken ve Powerpuff Girls gibi çizgi filmleri ürettiler.
Sonra H-B nin ortak kurucusu William Hanna 2001'de öldü, Hanna-Barbera ismi yapım mevcudiyetinden emekli oldu ve H-B stüdyo Warner Bros. Animation'nın içine bağlandı , ve Cartoon Network Stüdyoları, Hanna-Barbera mevcudiyetinden ayrılarak yapıldı. Stüdyo The Grim Adventures of Billy Cramp; Mandy ve Samurai Jack yapımlarıyla iyice gelişmeye devam etti ve öyleki yeni yapımları Chowder ve Ben 10 Alien Force  gibileridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder