12/26/2009

Bugs Bunny

Bugs Bunny 

Bugs Bunny,Warner Bros'ta bir çizgifilm  karakteridir.


Kuruluş 

İlk olarak 1938 yılında Ben (Bugs) Hardaway Porky, Tavşan avındadır. O zamanlar adı tarafından yaratılmıştır. İlk Filmi Bugs Bunny değil, Happy Rabbit (Mutlu Tavşan)'dı.


Ad değiştirme
1940 yılına gelindiğinde isim Bugs Bunny olarak değiştirildi ve ilk resmi filmi olan A Wild Hare (Vahşi Bir Tavşan) filmi yayınlandı. O zamandan sonra Bugs Bunny'nin popülerliği artmaya başladı.

2. Dünya Savaşı Yılları 

Bugs Bunny popülerliği 1940'li yıllarda artmıştı. 2. Dünya Savaşı'nın başlarında ABD gibi tarafsız olan çizgi filmler 1944'e kadar bu özelliği korudu.Ülkenin savaşa girmesiyle Hitler, Nazi Almanyası ve Mihver Devletleri eleştiren Çizgi Filmlerin en bilinen örneği Herr Meets Hare'dır.

Savaştan sonra gelişmeler 

Savaşın ardından Bugs Bunny popülerliği devam etti. 1950'lerin sonunda çeşitli ödüller almaya başladı. 1958 yılında "Knighty Knight Bugs" ile Oscar ödülü bile almıştır. Hollywood kaldırımına yazdırmıştır. Ancak kuran ve yönetmen kişiler 1960'lı yılların başında televizyon popülerliğin başladığı yıllarda ayrılmasıyla veya ölmesiyle, çizgi filmler 1964-1979 arasında yapılamadı. Bugs Bunny popülerliği ise hala devam ediyordu.

Geri dönüş 

Bugs Bunny 1979 yılında vizyona tekrar girdi. Artık filmler tekrar yapılabiliyordu. Ancak 1980'lerde fazla çizgi film yapılmamıştı. Efekt ve teknolojinin etkisi ile 1990'larda ardı ardına uzun süren filmler yapıldı. En iyi örneği Michael Jordan ile 1996'da gerçek hayatta yapılan Space jam'dı.

Bugünlerde 

Günümüzde sıklığı azalan filmler olmasına karşılık, film süreleri 7 değil 90 dakikaya kadar çıktı. En son sürümü 2005 yılında yapılmıştır. Bu filmin adı Tavşan Plajda'dır.

Özellikleri 

Bugs Bunny tüm çocukların izleyeceği eğlenceli bir çizgi filmdir. Havuç yiyişi ve sivri zekası ve n'ası gidiyor canım demesi ile ünlüdür. Orjinali ise İngilizce What's up, doc?dır. Bir tavşanı temsil eder. Sevimli şirin bir tavşandır.Türkiye'de Serkan Altunorak seslendirmektedir.


12/24/2009

Anime ve diğer çizgi filmler


Animeler normalde insanların anladığı şekilde çizgi filmler değillerdir. Çizgi film denilince insanların ilk aklına gelen şey Bugs Bunny, Tweety, Scooby Doo gibi çocuk zekasındaki animasyonlardır. Halbuki animeler her yaştan insan için yapılır ve gerçek hayatta olan veya olmayan hemen her şey onun konusu olabilir. Çizimleri çok farklı ve etkileyicidir. Hatta Japonya da Prime Time denilen izlenme aralığına konan milyonlarca kişinin izlediği animelerde bulunmaktadır. Çoğu animenin içerisinde cinsellik öğeleride vardır ve bunu Walt Disney ekolü animasyonlarda göremezsiniz. Küçük izleyicilerin anlamayacağı sadece yetişkinlerin sezebileceği yapımlardır. Örneğin meşhur Sailormoon animesinde lezbiyen karakterler bulunmaktadır. Tabiki anime sadece cinsellik üzerine kurulu değildir. Örnek olarak pokémon adlı animede ash adlı pokémon eğitmeninin dünyanın en iyi pokémon eğitmeni olmak için gösterdiği çaba ve maceraları anlatılmaktadır. Buna pek çok örnek daha verilebilir.


Büyük göz ve ufak ağız


Bazı animelerde karakterlerin büyük gözleri, uzun bacakları vardır. Bunu Japonların kısa boylu ve çekik gözlü olmalarının yarattığı bir komplekse bağlayarak açıklayanlar vardır ancak bu açıklama çizimlerin kökeninde batlı örnekler olduğunun bilinmemesinden kaynaklanır . İlk Walt Disney çizgi filmlerindeki karakterlerin büyük gözleri ve uzun bacakları vardı (Bambi vb.). Bu çizim tarzı bugün bazı batı animasyonlarında hala kullanılmaktadır. Örnek olarak Show TV ve TRT'de yayınlanmış olan Genç Pocahontas'ı ve İngiltere'de yapılmış olan Genç Robin Hood'u gosterebiliriz. Bu çizgi filmlerde de büyük gözleri, uzun bacakları olan karakterler kullanılmıştır ama bunlar anime değildir.


Walt Disney'den etkilenen Osamu Tezuka'nın yapmış olduğu animeler Disney'in bu tür çizimlerini kullanmışlardır ve bu uygulama bazı animelerde bügün de sürmektedir. Yani bu çizimlerin kökeni Japonların kısa olması değil, Walt Disney'in etkisidir. Bütün animelerde uzun bacak ve büyük göz kullanılmaz. Türkiye'de genelde sadece bu tür de olan animeler yayınlandığı için bu konuda bilgisi olmayan insanlar böyle sanmaktadır.


Japonların boy-göz takıntıları nedeniyle böyle şeyler yaptıklarına dönük inanç tamamen bir Aristo Mantığı'nın bir çıkarımıdır. Yani "biber acıdır, hayat da acıdır, demek ki hayat biberdir" gibi bir önermedir. Bu konuda doğru ve gerçek yorumlar yapabilmek için derin bir tarih ve psikoloji bilgisine ihtiyaç vardır. Uzakdoğu insanında böyle bir takıntı olduğu yadsınamaz. Japonya'da çoğu genç kız uzun topuklu ayakkabı giyer. Ama unutulmaması gereken bir şey varsa bunun sadece uzakdoğuya özgü bir takıntı olmadığıdır. Bu takıntı az veya çok dünyadaki bütün ülkelerde, bütün ırklarda vardır.Ama animelerde sadece büyük gözler uzun bacaklar değildir göze çarpan çoğunluğunda bizim normal hayata verdiğimiz tepkiler mimikler ve jestler daha fazla abartılı bir görsellikle ifade edilir.Örn: ağlayan bir anime çizgi kahramanın gözü yaşlarından sel olması başından dumanlar çıkması gibi...


Animelerin dünya animasyonundaki yeri


Türkiye'de bilinmemesine karşın birçok anime dünya çapında hayranlıkla izlenmekte ve değişik ülkelerdeki birçok saygın festivalde ödüller kazanmaktadır.


İlk renkli anime sinema filmi olan 1958 yapımı The White Snake Enchantress'ın Venedik, Meksika ve Berlin festivallerinde ödüller kazanmasının ardından dünya çapında söz sahibi olmaya başlayan animeler, uluslararası yarışmalardaki bu başarılarını her yıl daha da arttırarak sürdürmektedirler.


Anime'nin başarısına doğal olarak batılı animasyon şirketleri de kayıtsız kalmamaktadır. Uzun süredir batılı şirketlerle ortaklaşa birçok proje yapılmaktadır ve sonuçta ortaya mükemmel animeler çıkmaktadır. Buna Fransız-Japon ortak yapımı olan Mysterious Cities of Gold (Türkiye'de bilinen ismiyle Güneşin Oğlu Esteban) gibi birçok örnek sayılabilir. Ayrıca, batı animasyonun temsilciliğini yapan Disney de artık anime'lerin başarısını açıkca kabul etmektedir.


Bu nedenle, 1996 yılında yapılan Disney-Tokuma anlaşmasıyla Disney, Japon animasyonunun en büyük temsilcisi olan Studio Ghibli'nin anime filmlerinin dünya çapında dağıtımını ve pazarlanmasını üstlenmiştir. Ayrıca Disney, Studio Ghibli'nin hazırladığı anime filmlerinin üretim masraflarının bir kısmını karşılayarak bu filmlere yatırım yapmaya başlamıştır. Mesela Studio Ghibli'nin Tonari no Yamada-kun (My Neighbors the Yamadas) adlı filminin 2.4 milyar yen tutan üretim maliyetinin %10'u Disney tarafından ödenmiştir. Ayrıca Disney, anlaşma uyarınca dağıtımını üstlendiği Studio Ghibli filmlerinden olan Princess Mononoke'nin İngilizce dublajı için 2.4 milyon dolar harcayarak animelere vediği önemi bir kez daha vurgulamıştır.


Kaynak: wikipedia

12/20/2009

çizgi film kahramanları 2

PEPEN'İN BALONU

Pepen bir boruyu üfleyince oyuncak maymun, karga, kızıl saçlı kız birden balonun içine girip uçarak bir yerlere gider, maceralar yaşardı. Karga "hey Pepen uçur bizi haydi" derdi, maymunun da "üzüntü ve muz kabuğu" lafı klasik olmuştur.
 

KUMKUM

En eski çizgi filmlerdendi.Kumkum taşdevrinde yaşayan bir gurup çocuğun maceralarını anlatırdı. Dağ başında yaşar, başlarını düzenli olarak belaya sokarlardı. O zamanlar İstanbul'da Kumkum çocuk mağazası bile açılmıştı.

BİBERLEYELİM

Bir müzeye kaldırılmış beyzbol topunun hatıralarını anlatıyordu. Bu top oradan oraya gidiyor, stadyumda oyuncular "haydi biraz biberleyelim çocuklar" diyerek topu atıp tutuyorlardı. En sonunda meşhur bir oyuncu buna bir tane geçirip stadyum dışına yolluyor, o tarihten sonra bizimki müzelik oluyordu. Filmin sonunda da kameraya dönüp meşhur oyuncunun imzasını gösterirdi. 


SPACE ADVENTURE COBRA

Bu aslında oldukça eski bir manga iken animesi yapılmış, Show Tv de bunu alıp yayınlamıştı. Sarışın ve de yakışıklı kahramanımızın sol kolu silahtı, bu kolunu çıkartır, lazer kılıcıyla önüne geleni doğrardı. Kırmızı taytlarıyla bir ekoldü.

G.I. JOE

Uzun süre TRT'de hafta içi akşamları yayınlanmış bir çizgi filmdi. Bir grup Amerikan askerinin Kobra kumandana karşı mücadelesini anlatırdı. Bunların her biri kendi özgü bir tip olup çeşit çeşit özellikleri olurdu. Kobra kumandan bir örnek giyimli askerleriyle insana Darth Vader'i anımsatırdı






MUPPET BEBEKLERİ

Herkesin bayıldığı çılgın Muppet Show karakterlerinin bebekliklerini anlatan bir çizgi diziydi, yaz tatili sırasında seyretmiştik biz bunu. Kermit ve Piggy'nin ufaklık halleri ne kadar şeker olursa olsun, o gecelik entarisi ve fırfırlı bonesiyle Animal hepsinin feriştahı idi. Şirinlik muskası olmakta onun eline hiçbiri su dökemezdi. Bu Muppet veletleri mütemadiyen yaramazlık eder, olmadık olaylara bulaşır, sonunda tabii işin içinden sıyrılırlardı.

VÜCUDUMUZU TANIYALIM

İnsan vücudu içinde geçen çok enteresan bir çizgi filmdi. Nerede vukuat olsa akyuvarlar koşarak yetişir, yarayı tamir etmeye, pıhtılaşarak kanamayı durdurmaya çalışırlardı. Vücudun içinde ufolarla gezen tipler vardı. Olayları da anlatan sakallı yaşlı bir dede idi. Herhalde gelmiş geçmiş en öğretici çizgi film buydu. Bundan sonra şımarık sarışın kızların maceraları başladı ve bir daha hiç böylesi bir çizgi film yayınlanmadı.

MONÇİÇİLER

Minicik, yüzleri hariç her yerleri tüylerle kaplı maymundan bozma şirin yaratıklardi. Bulutların üstünde Monçiçiya diye bir ülkede yaşıyorlardı. Bunların tüm derdi yaşadıklari ağaçların dallarına kuyruklarıyla tutunup daldan dala atlamaktı. Her zaman mutluydular.

AFACAN AYILAR

Bulutların üzerinde yaşayan pek pofuduk şeylerdi. Herbirinin göğsünde özelliğini gösteren bir sembol bulunurdu. Hayatta tek dertleri derdi olana yardım etmekti.

AKILLI BIDIK

Küçük, mavi ve de son derece zeki köpek Bobi'nin maceraları... Hatta bu çizgi filmden sonra bilmiş çocuklara ya da okuldaki kısa boylu ama cin gibi tiplere akıllı bıdık demek moda olmuştu. TRT'nin mükemmel seslendirmesinin de hakkını vermek gerek. Taşdevri ve Ayı Yogi gibi Akıllı Bıdık ta bir seslendirme harikasıydı.

SEVİMLİ AYI AİLESİ
 

Salıncaklı koltuğunda oturup pipo içen, homur homur konuşan baba ayı Tom...
 

MİNİK FOK

Kahramanımız Seabert minicik bir fok yavrusuydu. Çevrecilik bilincimizi geliştiren ilk çizgiydi. Bunu avlayıp kürk yapmak isteyen kötü adamlar vardı, biri eskimo 2 tane velet bu kötü adamlarla uğraşır, her seferinde yavruyu kürk olmaktan kurtarırlardı.
 

ALVİN VE SİNCAPLAR

Alvin, Simon ve Theodore Chipmunk kardeşlerin maceralarını anlatan bir çizgi filmdi. Bunların en cerzebelisi Alvin'di. Elebaşı oydu. Bunlar rock star falandılar galiba. Kendilerini evlat edinen Dave diye bir adamla yaşarlardı. Tuhaf gecelik entarisi gibi kıyafetleri vardı.
 

YAVRU GEYİK

Feci acıklı, kesinlikle izlememek gereken bir çizgi diziydi. Pazarları yayınlanırdı. Kahramanımız Jody'nin babasını yılan sokunca adamın hayatını kurtarmak için bir geyik öldürmüşler, geyiğin kimsesiz yavrusunu da bu Jody evde kedi köpek niyetine beslemeye başlamıştı. Gel zaman git zaman yavru geyik büyüdü, ailenin ekinlerini yemeye başladı. Birtürlü engelleyemiyorlardı. Sonunda Jody geyiğini vurup öldürmüştü.

AFACAN İLE BABACAN

90'larda bir yaz tatili ekranında yayınlanmış bir Disney Çizgisiydi. 1930'larda geçerdi, pırpırlı deniz uçağı olan bir ayı ve bunun dedektiflik maceralarını anlatırdı.

TAZMANYA CANAVARI

Deli dolu, azman,kuduruk, gerçek bir canavardı. Hön hön hön diye dönerek çıka gelir, ne var ne yok yer, ortalığı silip süpürürdü. Memleketimizde çok popüler olmuş, her yerde bir sürü tişörtü, oyuncağı görülmüştür. Taz-mania, taz-mania diye hareketli bir şarkısı vardı.

ROADRUNNER

Roadrunner çölde yaşayan çılgın bir kuştu, bunun belalısı Coyote diye bir çakaldı. Bunlar çölde deliler gibi koşar ama Coyote hep arkada kalırdı. Roadrunner buna bir saniye görünür, "beep beep" diye korna gibi öterek sinirini bozar, sonra yine tozu dumana katarak ortadan kaybolurdu. Coyote buna tuzaklar kurmuş, kafasına kayalar atmış, yine de yakalayamamıştı.

TOM VE JERRY

En meşhur çizgi filmlerden biriydi. Jerry pervasız ve de cüretkar bir fareydi. Hiç çekinmeden yaşadığı evin buzdolabını boşaltır, deliğine taşırdı. Tom elinden geleni ardına koymaz, bunu yakalayıp ekmek arası afiyetle yemek için planlar yapardı. Bunların çizgi filminde insanların suratı hiç görünmezdi, sadece bacakları görünürdü. Tom sahibesine melek gibi gülümser sonra canavar gibi Jerry'nin peşine düşerdi. İkisi de birbirini pataklar ama sonunda minik Jerry kazanırdı.


WOODY WOODPECKER

Kocaman kırmızı bir saçı olan mavi bir ağaçkakandı. En acayip özelliği tuhaf kahkahasıydı. Bu kuş, ahahahaa diye katılarak güler, sonra ağaçları gagalardı.



DAFFY DUCK

Bugs Bunny'nin arkadaşlarındandı. Kaçık bir ördekti, sürekli bela çıkartır, karşılığında da pestil gibi olana dek dayak yerdi. Özellikle Bugs Bunny buna etmediğini bırakmaz, kafasına örsle vurup gagasını ensesinden çıkartırdı. İstisnasız bütün Looney Toons elemanlarından dayak yemişliği vardır kendisinin.

12/17/2009

çizgi film kahramanları

Speedy Gonzales
Meksikalı bir fareydi, kocaman şapkası bile vardı. En önemli özelliği acayip hızlı koşması, mütemadiyen civardaki kedileri alt etmesiydi.


Tweety
Kocaman turuncu ayakları, mavi gözleri olan sarışın bir kuştu. Tweety yaşlı bir nineyle yaşar, kafesinde uslu uslu otururdu.
Sevimli ve güzel kedi Silvester'i görünce "aaa bi kedi gördüm sanki" der, tüneğinde tepinerek "gördüm bir kedi gördüm " diye bağırırdı. Silvester'in derdi günü Tweety'i 2 dilim tost ekmeği arasına koyup, tuzlayarak yemekti. Bazen de bunu başarırdı, ama lokmasını sindiremeden Nine yetişir, Silvester'i kuyruğundan kaldırıp poposuna vurarak "tükür tükür" diye bağırırdı. Tweety pat diye yere düşer, "yaramaz kediiii" diye Silvester'i azarlardı.



Kaptan Mağara Adamı
Yeni nesil Taş Devri'nin süper kahramanıydı. Wilma ile Betty gazeteci olmuşlar, her işe burunlarını sokuyorlardı.
Bu yüzden ne zaman kötü adamı kızdırsalar adam bunları kaçırtıyor, kızlar "İmdaaatt kaptan mağara adamııı yetiişş" diye bağırınca kaptan mağara adamı sopasını alıp uçarak kızları kurtarmaya gidiyordu. Yolda benzini biter, motoru tekler, arada yere düşerdi.


Temel Reis
Efsane denizciydi. Sevgilisi Safinaz'la bir türlü evlenmediler, yüzyıllarca nişanlı kaldılar.
Safinaz fasülye sırığı gibiydi, ölçüleri 40-40-40 tı. Safinaz, kendisine yan bakan, çiçek veren her adamın peşinden gider, kollarına atlar, sonra başı sıkışınca Temeeel diye bağırırdı. Temel Reis bir kutu ıspanak yiyince pazıları kocaman şişerdi. Sonra da Safinaz'ı öpmeye çalışan adamı döver, . Bu kötü adamların en meşhuru Kabasakal'dı.
Bir nesil bu Temel yüzünden "ıspanak ye, ıspanakta demir vardır, güçlenirsin çocuğum" lafını dinlemiş, zorla ıspanak yemiştir.


Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
 Öksüzdü, cadoloz bir üvey anası vardı, kraliçe üvey ana sihirli aynasıyla konuşup dururdu. Sonunda kafayı sıyırmış, en güzel olmak için Pamuk'u öldürmeye karar vermişti.
Ormanda avcıdan kaçan pamuk, 7 Cüceler'in evine sığınmış, bunlara kibarlık kuralları falan öğretmeye başlamıştı. Kendi de bu arada çeyizini hazırlıyor, prensini bekliyordu. Sonunda prens gelip bunu götürmüş, kraliçe de Hakkın rahmetine kavuşmuştu. Pamuk'u biz çılgın Türkler bile sinemaya uyarlamıştık, başrolde de Zeynep Değirmencioğlu oynamıştı.



Pinokyo
Disney'in en klasik uzun metrajlarından biriydi. Minik tahta çocuk Pinokyo'nun hakiki bir oğlan çocuğu olmak için uğraşmasını konu alırdı.
En önemli özelliği yalan söyledikçe bununun uzamasıydı.


Gufi
Miki ve Donald ile takılır, başına bir sürü dert açar, sonunda tabii ki kurtulurdu. Gufi'nin en meşhur macerası evinde spor yaptığı, bam güm duvarlara vurduğu, pencereden uçtuğu hikayeydi.



Donald Amca
Çok öfkeliydi, hiç iyi huylu ve de sıkıcı karakterlere benzemezdi. Donald'ın Daisy isminde bir sevgilisi, üç tane de yaramaz yeğeni vardı.
Donald'ın başı sürekli küçük yaratıklarla dertteydi. Pikniğe gider, karıncalar yemeklerini çalardı. Ormancı olur, yaramaz sincaplarla uğraşırdı. Ya da hamakta keyif yapmak istese bu sefer arılar saldırırdı.
Donald yerinden fırlar, arka arkaya anlayamadığımız galiz küfürler savururdu.


Miki Fare
Dünyanın en meşhur faresiydi. Pluto isminde bir köpekle birlikte yaşardı, kafasında kocaman kurdelesi olan Mini diye de bir sevgilisi vardı.
Donald ve Gufi en iyi arkadaşlarıydı, beraber maceradan maceraya koşar, bin türlü kılığa girerlerdi. Karavana dönüşen evleri vardı.



Müfettiş Gadget
Yaz tatili kuşağında TRT'de yayınlanan çizgi dizilerden biriydi. Gadget kimselere benzemeyen bir kahramandı. Her yanından bir alet çıkar, tepesinden helikopter açılır, bizimki uçarak kötüleri takip ederdi.
Mekanizmanın çalışması için HADİ HADİ GADGET KOLLAR ya da HADİ HADİ GADGET-KOPTER demek gerekirdi. Her bölümde başka bir macera yaşar, sonunda mutlaka kötüleri yakalardı.



Denver Son Dinozor
Bir grup oğlan arka bahçeyi kazarken bir yumurta bulmuşlar, yumurtadan bir dinozor çıkmıştı, mavi gözlü sevimli dinoya, Denver adını takmışlar sonra da beraber alemlere akmışlardı. Denver'a söfçü şortu ve güneş gözlüğü giydirip plaja götürürler, sörf yaptırırlar da kimse bunun dinozor olduğunu anlamazdı. Yıldız şeklinde Elton John gözlüklerini takıp rock n' roll bile yapmıştı.


Transformers
Hayatımıza Star1 ile girmiş bir çizgi filmdi, özellikle oğlanlar daha çok severdi bunu. Çünkü araba ve kamyonlar hakkındaydı.
Kahramanımız arabalar hızla giderken birden bükülüp katlanmaya başlar ve robota dönüşürlerdi. Sonra da bir güzel kötülerle dövüşürlerdi. Oyuncakları da heryeri kaplamıştı, epey popüler olmuştu.



Jetgiller
Taşdevri'nin gelecek çağlarda geçen versiyonuydu, bunların da herşeyi egzantrik ve moderndi.
Hizmetçileri robottandı, araba yerine uçan daireleri vardı doğal olarak.


Red Kit
Gelmiş geçmiş en hızlı silah çeken kovboydu, gölgesinden bile hızlı ateş eder, sürekli Joe, Jack, William ve Avarel Dalton kardeşlerin peşinden koşar, aptal köpek Rin Tin Tin'in başını beladan kurtarır, emektar atı Düldül ile muhabbet ederdi.
Red Kit herkesin sevdiği bir klasikti, Milliyet gazetesi yıllarca çizgi romanını vermişti. Red Kit her maceranın sonunda ortadan kaybolur, batan güneşe doğru atını sürerken, ben yalnız bir kovboyum diye şarkı söylerdi. Kıyafeti hep aynıydı, ama yıllar sonra sigara içmeyi bırakmış, onun yerine ağzında bir ot taşır olmuştu.
Sarah Bernhard'la, Kalamiti Jane ile maceralar yaşamış, bir keresinde Nensi diye bir kızla nişanlanmıştı. Çinli çamaşırcı, akbaba cenaze levazımatçısı en sevilen tiplerdendi. Posta arabası şirketi Wells Fargo Co. sloganı Yolculukta Banko idi. Kızılderililer'le barış çubuğu içer, Papatya Kasabası'nı korur, posta arabalarına eşlik ederdi.


Ninja Kaplumbağalar
Türk gençliğine pizza sevgisi aşılayan çizgi filmdir. Bu dizide Japon Sensei Splinter, 4 tosbağası ile yeraltında saklanırken Shredder'ın mutasyon ışınlarına maruz kalıyor ve en son lağım faresine dokunduğu için fareye dönüşüyordu.
Kaplumbağalar da insana benziyorlardı. Splinter bunlara en sevdiği Rönesans sanatçılarının isimlerini takıyor ve Shredder'in üzerine salıyordu. Bunlar hep yeraltında lağımda yaşıyor ve sürekli ama sürekli pizza yiyorlardı. Bunlara yardım eden bir de televizyoncu kız vardı, April. Bu April'in sarı bir tulumu vardı ve başka hiçbirşey giymezdi.

Şeker Kız Candy
Bu çizgi film sonradan özel kanallarda sıkça yayınlansa da asıl popülaritesini TRT'de gösterildiğinde kazanmıştı. Çok eskiydi, seyrettiğimiz ilk kocaman gözlü, kabarık sarı saçlı, acı çeken kızlı japon çizgisiydi.

Ayı Yogi
Bir grup arkadaşını yanına alıp acayip bir gemi ile dolaşan, maceradan maceraya koşan bir ayı idi bu. Sürekli efeemm diye konuşur, başına bin türlü iş açar, panik içinde sağa sola koşuştururdu.



Şirinler
Şirinler 3 elma boyunda, mavi renkli ve de kukuletalı bir grup yaratıktı. Mantarların dibinde bir köyde yaşarlardı. Şirin Baba köyün en yaşlısı ve bilge olanıydı. Gargamel sürekli onları ele geçirmeyeçalışır ve kedisi Azman'la birlikte her seferinde yenilgiye uğrardı.

12/13/2009

Cartoon Network Stüdyoları

Amerikan animasyon çizgi film yapım şirketidir. Turner Broadcasting System'in  bir kolu olan time Warner Media Conglomerate'nin yardımcı bir şubesidir, Cartoon Network Stüdyoları üretilenlerin merkez noktalarıdır ve gelişip artması için programlar canlandırıldı ve Cartoon Network'e bağlandı. Bazı proğramların yapımcısı Cartoon Network Stüdyoları oldu onları yayınladı, ancak sadece kısa zaman içindi, Kid's WB Cartoon Network'un kardeş kanalı oldu.
Stüdyo başladığından sonra Filmation-Hanna-Barbera Cartoon Network'e orjinal proğramlar yapmak için kendini adadı Hanna-Barbera Cartoons olarak 1994'te onunla birleşip yardımcı şube oldu, sonraki-gün dahil Hanna-Barbera öyle ki Dexter'in Laboratuvarı, Johnny Bravo, Cow and Chicken ve Powerpuff Girls gibi çizgi filmleri ürettiler.
Sonra H-B nin ortak kurucusu William Hanna 2001'de öldü, Hanna-Barbera ismi yapım mevcudiyetinden emekli oldu ve H-B stüdyo Warner Bros. Animation'nın içine bağlandı , ve Cartoon Network Stüdyoları, Hanna-Barbera mevcudiyetinden ayrılarak yapıldı. Stüdyo The Grim Adventures of Billy Cramp; Mandy ve Samurai Jack yapımlarıyla iyice gelişmeye devam etti ve öyleki yeni yapımları Chowder ve Ben 10 Alien Force  gibileridir.

12/10/2009

Warner Bros. Studios

Notable Warner Bros. Cartoon Characters: 


Bosko Cartoon Picture

Bosko  (1929)  (Hugh Harman-Rudolf Ising Productions...)

There have not yet been any votes for "Bosko".


Porky Pig Cartoon Picture

Porky Pig  (1935)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Porky Pig".


Daffy Duck Cartoon Picture

Daffy Duck  (1937)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Daffy Duck".


Elmer Fudd Cartoon Picture

Elmer Fudd  (1940)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Elmer Fudd".


Bugs Bunny Cartoon Picture

Bugs Bunny  (1940)  (Warner Bros.)

BCDB Filmography Score:  9.40 out of 10 stars (There have been 5 votes so far.)


Henery Hawk Cartoon Picture

Henery Hawk  (1942)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Henery Hawk".


Tweety Cartoon Picture

Tweety  (1942)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Tweety".


Bertie Cartoon Picture

Bertie  (1943)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Bertie".


Hubie Cartoon Picture

Hubie  (1943)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Hubie".


Granny  (1943)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Granny".


The Three Bears Cartoon Picture

The Three Bears  (1944)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "The Three Bears".


Pepé Le Pew Cartoon Picture

Pepé Le Pew  (1945)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Pepé Le Pew".


Sylvester Cartoon Picture

Sylvester  (1945)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Sylvester".


Yosemite Sam Cartoon Picture

Yosemite Sam  (1945)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Yosemite Sam".


Gossamer Cartoon Picture

Gossamer  (1946)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Gossamer".


Foghorn Leghorn Cartoon Picture

Foghorn Leghorn  (1946)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Foghorn Leghorn".


The Goofy Gophers Cartoon Picture

The Goofy Gophers  (1947)  (Warner Bros.)

 featuring Mac, Tosh.
There have not yet been any votes for "The Goofy Gophers".


Charlie Dog  (1947)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Charlie Dog".


Hippety Hopper Cartoon Picture

Hippety Hopper  (1948)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Hippety Hopper".


Marvin Martian Cartoon Picture

Marvin Martian  (1948)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Marvin Martian".


Road Runner Cartoon Picture

Road Runner  (1949)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Road Runner".


Wile E. Coyote Cartoon Picture

Wile E. Coyote  (1949)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Wile E. Coyote".


Sylvester, Jr. Cartoon Picture

Sylvester, Jr.  (1950)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Sylvester, Jr.".


Ralph Wolf Cartoon Picture

Ralph Wolf  (1952)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Ralph Wolf".


Sam Sheepdog Cartoon Picture

Sam Sheepdog  (1952)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Sam Sheepdog".


Marc Anthony Cartoon Picture

Marc Anthony  (1952)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Marc Anthony".


Pussyfoot Cartoon Picture

Pussyfoot  (1952)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Pussyfoot".


Speedy Gonzales Cartoon Picture

Speedy Gonzales  (1953)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Speedy Gonzales".


Tasmanian Devil Cartoon Picture

Tasmanian Devil  (1954)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Tasmanian Devil".


Witch Hazel Cartoon Picture

Witch Hazel  (1954)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Witch Hazel".


Michigan J. Frog Cartoon Picture

Michigan J. Frog  (1955)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Michigan J. Frog".


Cool Cat  (1967)  (Warner Bros.)

There have not yet been any votes for "Cool Cat".


Warner Bros. Short Cartoons: 


Bosko The TalkInk Kid Cartoon Pictures

Bosko The TalkInk Kid  (Not Released)  (Hugh Harman-Rudolf Ising Productions.)

 featuring Bosko.
Bosko The TalkInk Kid On Video!  There have not yet been any votes for "Bosko The TalkInk Kid".


Cryin' For The Carolines  (1930)  (Leon Schlesinger Studios)

 featuring The Singing Organist (Live-Action).
There have not yet been any votes for "Cryin' For The Carolines".


Leon Schlesinger Presents Bugs Bunny Cartoon Pictures

Leon Schlesinger Presents Bugs Bunny  (1942)  (Warner Bros. Cartoons, Inc.)

 featuring Bugs Bunny, Elmer Fudd, Porky Pig.
There have not yet been any votes for "Leon Schlesinger Presents Bugs Bunny".


Point Rationing Of Foods Cartoon Pictures

Point Rationing Of Foods  (1943)  (Warner Bros. Cartoons, Inc.)

There have not yet been any votes for "Point Rationing Of Foods".


So Much For So Little Cartoon Pictures

So Much For So Little  (1949)  (Warner Bros., Federal Security Agency...)

 featuring Johnny Jones.
BCDB Filmography Score:  8.00 out of 10 stars (There have been 4 votes so far.)


Orange Blossoms For Violet Cartoon Pictures

Orange Blossoms For Violet  (1952)  (Warner Bros., Vitaphone Novelties)

 featuring Harvey, Fred, Violet.
There have not yet been any votes for "Orange Blossoms For Violet".


A Hitch In Time Cartoon Pictures

A Hitch In Time  (1955)  (Warner Bros.)

 featuring John McRogers, Grogan.
There have not yet been any votes for "A Hitch In Time".


90 Day Wondering Cartoon Pictures

90 Day Wondering  (1956)  (Warner Bros.)

 featuring Ralph Phillips, Pete, Re-Pete.
There have not yet been any votes for "90 Day Wondering".


Drafty, Isn't It? Cartoon Pictures

Drafty, Isn't It?  (1957)  (Warner Bros.)

 featuring Ralph Phillips, Willie N. List.
There have not yet been any votes for "Drafty, Isn't It?".


Philbert (Three's A Crowd) Cartoon Pictures

Philbert (Three's A Crowd)  (1963)  (Warner Bros.)

 featuring Philbert, Griff M., Angela.
There have not yet been any votes for "Philbert (Three's A Crowd)".


Norman Normal Cartoon Pictures

Norman Normal  (1968)  (Warner Bros.- Seven Arts)

 featuring Norman Normal.
BCDB Filmography Score:  8.00 out of 10 stars (There have been 3 votes so far.)


The Door Cartoon Pictures

The Door  (1968)  (Warner Bros., Silver-Campbell-Cosby)

 featuring Two American Indians, Indian Maiden.
BCDB Filmography Score:  5.20 out of 10 stars (There have been 5 votes so far.)


Bugs Bunny's Christmas Carol Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Christmas Carol  (1979)  (DePatie-Freleng Enterprises...)

 featuring Bugs Bunny, Yosemite Sam, Porky Pig, Foghorn Leghorn, Sylvester, Tweety, Elmer Fudd, Pepe Le Pew.
Bugs Bunny's Christmas Carol On Video!  BCDB Filmography Score:  8.00 out of 10 stars (There have been 3 votes so far.)


Freeze Frame Cartoon Pictures

Freeze Frame  (1979)  (Chuck Jones Enterprises, Warner Bros. Television)

 featuring Road Runner, Wile E. Coyote.
There have not yet been any votes for "Freeze Frame".


Fright Before Christmas Cartoon Pictures

Fright Before Christmas  (1979)  (DePatie-Freleng Enterprises...)

 featuring Tasmanian Devil, Bugs Bunny, Clyde Bunny, Speedy Gonzales.
There have not yet been any votes for "Fright Before Christmas".


Daffy Flies North Cartoon Pictures

Daffy Flies North  (1980)  (DePatie-Freleng Enterprises)

 featuring Daffy Duck.
There have not yet been any votes for "Daffy Flies North".


The Chocolate Chase Cartoon Pictures

The Chocolate Chase  (1980)  (DePatie-Freleng Enterprises)

 featuring Daffy Duck, Speedy Gonzales.
There have not yet been any votes for "The Chocolate Chase".


The Yolks On You Cartoon Pictures

The Yolks On You  (1980)  (DePatie-Freleng Enterprises)

 featuring Miss Prissy, Sylvester, Daffy Duck, Foghorn Leghorn.
BCDB Filmography Score:  3.67 out of 10 stars (There have been 3 votes so far.)


I'm Mad Cartoon Pictures

I'm Mad  (1994)  (Wang Film Productions Co., Ltd., Warner Bros....)

 featuring Wakko, Yakko, Dot.
There have not yet been any votes for "I'm Mad".


The KarateGuard Cartoon Pictures

The KarateGuard  (2005)  (Warner Bros. Animation)

 featuring Tom, Jerry, Butch, Ancient Wise One.
The KarateGuard On Video!  There have not yet been any votes for "The KarateGuard".

Warner Bros. Feature Animation Filmography:



Two Guys from Texas  (1948)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Steve, Danny Foster, Joan Winston, Maggie Reed, 'Tex' Bennett, Dr. Straeger, Link Jessup, Jim Crocker....
There have not yet been any votes for "Two Guys from Texas".


My Dream is Yours  (1949)  (Warner Bros., Michael Curtiz Productions)

 featuring Bugs Bunny, Tweety, Doug Blake, Martha Gibson, Gary Mitchell, Thomas Hutchins, Vivian Martin, Felix Hofer....
There have not yet been any votes for "My Dream is Yours".


Adventures Of The Road Runner Cartoon Picture

Adventures Of The Road Runner  (1962)  (Warner Bros.)

 featuring Road Runner, Wile E. Coyote, Ralph Phillips, Ralph's Friend, ACME Commercial Announcer.
BCDB Filmography Score:  5.00 out of 10 stars (There have been 3 votes so far.)


The Incredible Mr. Limpet Cartoon Picture

The Incredible Mr. Limpet  (1964)  (Warner Bros.)

 featuring Henry Limpet, Bessie Limpet, George Stickel, Harlock, Admiral P.P. Spewter, Nazi Admiral, Fleet Admiral....
BCDB Filmography Score:  7.75 out of 10 stars (There have been 4 votes so far.)


Bugs Bunny Superstar Cartoon Picture

Bugs Bunny Superstar  (1975)  (Warner Bros., Hare Raising Films, Inc.)

 featuring Bugs Bunny, Elmer Fudd, Daffy Duck, Porky Pig, Sylvester, Tweety, Henery Hawk, Foghorn Leghorn, Barnyard Dog....
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny Superstar".


The Bugs Bunny/Road Runner Movie Cartoon Picture

The Bugs Bunny/Road Runner Movie  (1979)  (Warner Bros., Inc.)

 featuring Bugs Bunny, Road Runner, Wile. E. Coyote, Elmer Fudd, Marvin Martian, Daffy Duck.
The Bugs Bunny/Road Runner Movie On Video!  BCDB Filmography Score:  7.80 out of 10 stars (There have been 5 votes so far.)


Friz Freleng's Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie Cartoon Picture

Friz Freleng's Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie  (1981)  (Warner Bros., Hare Raising Films, Inc.)

 featuring Bugs Bunny, Yosemite Sam, Daffy Duck, Three Little Bops, Big Bad Wolf, Sylvester, Tweety, Granny....
There have not yet been any votes for "Friz Freleng's Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie".


Bugs Bunny's 3rd Movie: 1001 Rabbit Tales Cartoon Picture

Bugs Bunny's 3rd Movie: 1001 Rabbit Tales  (1982)  (Warner Bros.)

 featuring Daffy Duck, Bugs Bunny.
Bugs Bunny's 3rd Movie: 1001 Rabbit Tales On Video!  There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's 3rd Movie: 1001 Rabbit Tales".


Daffy Duck's Movie: Fantastic Island Cartoon Picture

Daffy Duck's Movie: Fantastic Island  (1983)  (Warner Bros.)

 featuring Daffy Duck, Speedy Gonzales, Bugs Bunny, Yosemite Sam, Daffy Duck/Cluck Trent/Stupor Duck, Aardvark Ratnik....
Daffy Duck's Movie: Fantastic Island On Video!  BCDB Filmography Score:  9.00 out of 10 stars (There have been 3 votes so far.)


One Crazy Summer  (1986)  (Warner Bros, A & M Films)

 featuring Hoops McCann, Cassandra Eldrich, George Calimari, Ack Ack Raymond, Clay Stork, Egg Stork, Teddy Beckerstead....
There have not yet been any votes for "One Crazy Summer".


Daffy Duck's Quackbusters Cartoon Picture

Daffy Duck's Quackbusters  (1988)  (Warner Bros., Hare Raising Films, Inc.)

 featuring Daffy Duck, Bugs Bunny, Porky Pig.
There have not yet been any votes for "Daffy Duck's Quackbusters".


Batman: Mask Of The Phantasm Cartoon Picture

Batman: Mask Of The Phantasm  (1993)  (Warner Bros. Television Animation)

 featuring Bruce Wayne/Batman, Andrea Beaumont, City Councilman Arthur Reeves, Carl Beaumont/The Phantasm....
BCDB Filmography Score:  9.60 out of 10 stars (There have been 5 votes so far.)


Space Jam Cartoon Picture

Space Jam  (1996)  (Uli Meyer Features, Warner Bros. Animation, Courtside Seats Productions...)

 featuring Bugs Bunny, Elmer Fudd, Daffy Duck, Tazmanian Devil, Bull, Swackhammer, Bert, Herbie, Marvin Martian, Porky Pig....
BCDB Filmography Score:  6.07 out of 10 stars (There have been 10 votes so far.)


Cats Don't Dance Cartoon Picture

Cats Don't Dance  (1997)  (Turner Feature Animation)

 featuring Danny, Sawyer, Darla Dimple, Woolie Mammoth, Tillie Hippo, Pudge, Mr. L.B. Mammoth, Flanigan, Francis, Cranston....
There have not yet been any votes for "Cats Don't Dance".


Quest For Camelot Cartoon Picture

Quest For Camelot  (1998)  (Warner Bros. Feature Animation...)

 featuring Kayley, Garrett, Baron Ruber, Cornwall, Two-Headed Dragon, Devon, Lady Juliana, King Arthur, Merlin, The Griffin, Bladebeak....
BCDB Filmography Score:  7.33 out of 10 stars (There have been 3 votes so far.)


The Iron Giant Cartoon Picture

The Iron Giant  (1999)  (Warner Bros. Feature Animation)

 featuring Hogarth Hughes, Annie Hughes, Dean McCoppin, Iron Giant, Kent Mansley, Mrs. Tensedge....
The Iron Giant On Video!  BCDB Filmography Score:  9.42 out of 10 stars (There have been 9 votes so far.)


Pokémon 2000: The Movie Cartoon Picture

Pokémon 2000: The Movie  (2000)  (Kids WB, Nintendo, Pikachu Project '99)

 featuring Ash Ketchum, Mrs. Ketchum, Misty, Jessie, Tracey Sketcher, James, Charizard, Meowth, Pikachu, Proffessor Oak....
Pokémon 2000: The Movie On Video!  There have not yet been any votes for "Pokémon 2000: The Movie".


Pokémon 3: The Movie Cartoon Picture

Pokémon 3: The Movie  (2001)  (Pikachu Project 2000, Shoakuken, TV Tokyo, Nintendo Co. Ltd....)

 featuring Ash Ketchum, Misty, Jessie, Brock, James, Meowth, Pikachu, Mrs. Delia Ketchum.
There have not yet been any votes for "Pokémon 3: The Movie".


Osmosis Jones Cartoon Picture

Osmosis Jones  (2001)  (Warner Bros., Conundrum Entertainment)

 featuring Osmosis Jones, Drixorial, Thrax, The Mayor, Leah, The Chief, Shane, Kelsey Jordan, Frank Pepperidge....
There have not yet been any votes for "Osmosis Jones".


The Powerpuff Girls Movie Cartoon Picture

The Powerpuff Girls Movie  (2002)  (Cartoon Network, Warner Bros. Animation)

 featuring Blossom, Bubbles, Buttercup, Mojo Jojo, Professor Utonium, Ms. Keane, Mayor.
There have not yet been any votes for "The Powerpuff Girls Movie".
Looney Tunes: Back In Action Cartoon Picture

Looney Tunes: Back In Action  (2003)  (Warner Bros. Feature Animation)

 featuring Bugs Bunny, Daffy Duck, Marvin Martian, K-9, Sylvester, Tweety, Road Runner, Elmer Fudd, Live Action: Bobby Delmont....
BCDB Filmography Score:  8.88 out of 10 stars (There have been 11 votes so far.)


The Fissure Space's Visitor Cartoon Picture

The Fissure Space's Visitor  (2004)  (Shoakuken, TV Tokyo, Nintendo Co. Ltd., 4 Kids Entertainment...)

 featuring Ash Ketchum, Brock, May, Max, Pikachu, Torkel, Mudkip, Tory, Professor Lund, Yuko, Deoxys 1, Deoxys 2, Deoxys 3....
There have not yet been any votes for "The Fissure Space's Visitor".


The Polar Express Cartoon Picture

The Polar Express  (2004)  (Warner Bros., Castle Rock Entertainment, Playtone, ImageMovers...)

 featuring Head Waiter, Elves, The Conductor, Hero Boys, Know-It-Alls, Hero Girl, Steamer, Smokey, Lonely Boys, Toothless....
BCDB Filmography Score:  2.67 out of 10 stars (There have been 3 votes so far.)


The Ant Bully Cartoon Picture

The Ant Bully  (2006)  (Warner Bros., Playtone, DNA Productions Inc....)

 featuring Nicky, Glow Worm, Zoc, Fugax, Stan, Steve, Kreela, Tiffany Nickle, Doreen Nickle, Lucas Nickle, Father, Guard Ant....
There have not yet been any votes for "The Ant Bully".


Happy Feet Cartoon Picture

Happy Feet  (2006)  (Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures...)

 featuring Mumble, Norma Jean, Gloria, Memphis, Ramon, Lovelace, Elephant Seal, Nestor, Squaw Bird, Miss Viola....
BCDB Filmography Score:  4.75 out of 10 stars (There have been 8 votes so far.)


Beowulf Cartoon Picture

Beowulf  (2007)  (Warner Bros. Pictures, ImageMovers, Paramount Pictures...)

 featuring Beowulf, Grendel, Hild, Altheaborg, Sentry Guard, Unferth Guard, Olaf, Garmund, Wiglaf, Yrsa, King Hrothgar....
There have not yet been any votes for "Beowulf".


Where The Wild Things Are Cartoon Picture

Where The Wild Things Are  (2009)  (Legendary Pictures, Playtone...)

 featuring Max, Claire, Mom, Teacher, Boyfriend, Alexander, Judith, Ira, The Bull, Douglas, Carol, KW.
Where The Wild Things Are On Video!  There have not yet been any votes for "Where The Wild Things Are".

Warner Bros. TV Specials: 

Daffy Duck And Porky Pig Meet The Groovie Goolies  (1972)  (Filmation Studios Production, Warner Bros.)

 featuring Daffy Duck, Porky Pig, Dr. Jekyll-Mr. Hyde, Napoleon Bone-apart, Franklin "Frankie" Frankenstein, Wolfgang "Wolfie" Wolfman....
BCDB Filmography Score:  8.25 out of 10 stars (There have been 4 votes so far.)


Carnival Of The Animals The Cartoon Pictures

Carnival Of The Animals  (1976)  (Warner Bros., Chuck Jones Enterprises)

 featuring Bugs Bunny, Daffy Duck, Lions, Roosters, Elephants, Other Animals.
There have not yet been any votes for "Carnival Of The Animals".


Bugs Bunny's Easter Special The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Easter Special  (1977)  (Warner Bros.)

 featuring Granny, Bugs Bunny, Daffy Duck.
Bugs Bunny's Easter Special On Video!  There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Easter Special".


Bugs Bunny In Space The Cartoon Pictures

Bugs Bunny In Space  (1977)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Marvin Martian, Clyde Bunny.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny In Space".


A Connecticut Rabbit In King Arthur's Court The Cartoon Pictures

A Connecticut Rabbit In King Arthur's Court  (1978)  (Warner Bros. Television, Chuck Jones Enterprises)

 featuring Connecticut Rabbit (Bugs Bunny), King Arthur (Daffy Duck), Merlin (Yosemite Sam), Varlet (Porky Pig)....
There have not yet been any votes for "A Connecticut Rabbit In King Arthur's Court".


Bugs Bunny's Howl-Oween Special The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Howl-Oween Special  (1978)  (Warner Bros.)

 featuring Daffy Duck, Speedy Gonzales, Bugs Bunny, Witch Hazel.
Bugs Bunny's Howl-Oween Special On Video!  There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Howl-Oween Special".


How Bugs Bunny Won The West The Cartoon Pictures

How Bugs Bunny Won The West  (1978)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Daffy Duck.
How Bugs Bunny Won The West On Video!  There have not yet been any votes for "How Bugs Bunny Won The West".


Bugs Bunny's Valentine The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Valentine  (1979)  (Warner Bros.)

 featuring Elmer Fudd, Bugs Bunny.
Bugs Bunny's Valentine On Video!  There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Valentine".


The Bugs Bunny Mother's Day Special The Cartoon Pictures

The Bugs Bunny Mother's Day Special  (1979)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, the Stork.
The Bugs Bunny Mother's Day Special On Video!  There have not yet been any votes for "The Bugs Bunny Mother's Day Special".


Bugs Bunny's Thanksgiving Diet The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Thanksgiving Diet  (1979)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Yosemite Sam, Wile E. Coyote, Road Runner, Sylvester, Tweety.
Bugs Bunny's Thanksgiving Diet On Video!  There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Thanksgiving Diet".


Bugs Bunny's Looney Christmas Tales The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Looney Christmas Tales  (1979)  (DePatie-Freleng Enterprises, Chuck Jones Enterprises...)

 featuring Bugs Bunny, Yosemite Sam, Porky Pig, Foghorn Leghorn, Pepe le Pew, Tweety, Sylvester, Tasmanian Devil....
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Looney Christmas Tales".


Daffy Duck's Easter Special The Cartoon Pictures

Daffy Duck's Easter Special  (1980)  (DePatie-Freleng Enterprises, Warner Bros., Inc.)

 featuring Miss Prissy, Sylvester, Daffy Duck, Speedy Gonzales.
There have not yet been any votes for "Daffy Duck's Easter Special".


Bugs Bunny's Busting Out All Over The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Busting Out All Over  (1980)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Elmer Fudd, Road Runner, Wile E. Coyote, Marvin Martian, Hugo.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Busting Out All Over".


The Bugs Bunny Mystery Special The Cartoon Pictures

The Bugs Bunny Mystery Special  (1980)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Porky Pig, Elmer Fudd, Wile E. Coyote, Tweety, Sylvester.
The Bugs Bunny Mystery Special On Video!  There have not yet been any votes for "The Bugs Bunny Mystery Special".


Daffy Duck's Thank-For-Giving Special The Cartoon Pictures

Daffy Duck's Thank-For-Giving Special  (1980)  (Warner Bros., Chuck Jones Enterprises)

 featuring Daffy Duck.
There have not yet been any votes for "Daffy Duck's Thank-For-Giving Special".


Bugs Bunny: All American Hero The Cartoon Pictures

Bugs Bunny: All American Hero  (1981)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Clyde Bunny.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny: All American Hero".


Bugs Bunny's Mad World Of Television The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Mad World Of Television  (1982)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Porky Pig, Yosemite Sam, Daffy Duck, Elmer Fudd, Tweety, Pepe Le Pew.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Mad World Of Television".


An Ounce Of Prevention  (1982)  (Warner Bros., Blanc Communications)

 featuring Bugs Bunny, Daffy Duck, Sylvester, Tweety, Characters, Live Action: Mel Blanc, Beth....
There have not yet been any votes for "An Ounce Of Prevention".


Bugs Bunny/Looney Tunes 50th Anniversary Special The Cartoon Pictures

Bugs Bunny/Looney Tunes 50th Anniversary Special  (1986)  (Broadway Video, Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny/Looney Tunes 50th Anniversary Special".


Bugs vs. Daffy: Battle Of The Music Video Stars The Cartoon Pictures

Bugs vs. Daffy: Battle Of The Music Video Stars  (1988)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Daffy Duck.
There have not yet been any votes for "Bugs vs. Daffy: Battle Of The Music Video Stars".


Bugs Bunny's Wild World Of Sports The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Wild World Of Sports  (1989)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Wild World Of Sports".


Happy Birthday, Bugs!: 50 Looney Years The Cartoon Pictures

Happy Birthday, Bugs!: 50 Looney Years  (1990)  (Warner Bros. Television)

 featuring Bugs Bunny; (Live Action) Harry Anderson, Milton Berle, Mel Blanc (Archive Footage), Noel Blanc, Pierce Brosnan, Bill Cosby....
There have not yet been any votes for "Happy Birthday, Bugs!: 50 Looney Years".


Bugs Bunny's Overtures To Disaster The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Overtures To Disaster  (1991)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Elmer Fudd, Daffy Duck, Sylvester, Fly, Mr. Meek, Three Bears, Sam, Granny.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Overtures To Disaster".


Bugs Bunny's Lunar Tunes The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Lunar Tunes  (1991)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Marvin Martian, Daffy Duck.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Lunar Tunes".


Bugs Bunny's Creature Features The Cartoon Pictures

Bugs Bunny's Creature Features  (1992)  (Warner Bros.)

 featuring Bugs Bunny, Daffy Duck.
There have not yet been any votes for "Bugs Bunny's Creature Features".


It's A Wonderful Tiny Toons Christmas Special The Cartoon Pictures

It's A Wonderful Tiny Toons Christmas Special  (1992)  (Warner Bros. Television Animation...)

 featuring Buster Bunny, Babs Bunny, Plucky Duck, Montana Max, Harvey, God, Elmyra Duff, Hamton J. Pig, Little Sneezer....
There have not yet been any votes for "It's A Wonderful Tiny Toons Christmas Special".


Cool Like That: The Christmas Special  (1993)  (Warner Bros. Television Animation...)

 featuring Orlando, Orlando's Mother, Drug Dealer.
There have not yet been any votes for "Cool Like That: The Christmas Special".


Tiny Toon Adventures: Night Ghoulery The Cartoon Pictures

Tiny Toon Adventures: Night Ghoulery  (1995)  (Amblin Entertainment, Amblin Television, Warner Bros. Domestic Television...)

 featuring Buster J. Bunny, Barbara Ann "Babs" Bunny, Plucky Duck, Dizzy Devil, Hamton J. Pig, Shirley "The Loon" McLoon, Fifi Le Fume....
Tiny Toon Adventures: Night Ghoulery On Video!  There have not yet been any votes for "Tiny Toon Adventures: Night Ghoulery".


A Pinky And The Brain Christmas The Cartoon Pictures

A Pinky And The Brain Christmas  (1995)  (Warner Bros. Television Animation.)

 featuring Pinky, The Brain.
There have not yet been any votes for "A Pinky And The Brain Christmas".


A Miser Brothers' Christmas  (2008)  (Warner Brothers Television Animation)

 featuring Santa Claus, The Heat Miser, The Snow Miser, Tinsel, Mother Nature. There have not yet been any votes for "A Miser Brothers' Christmas".